På tide å oppdatere eller fornye nettsiden?

I disse tider vil nok flere bedrifter «få litt ekstra» tid til rådighet. Et godt tips er å oppdater eller fornye bedriftens nettside i perioden fremover. Etter å ha jobbet mange år med utvikling av digital kommunikasjon og nettsider ser jeg at bedriftens webside ofte blir forsømt til fordel for andre oppgaver. Nettsiden er mye av bedriftens digitale ansikt utad, så ikke glem ansiktspleie. Muligheten i «stille» perioder til å finpusse og forbedre bedriftens digitale tilstedeværelse er meget god.

Sjekkliste for nettsiden

Det blir viktigere å oppdatere nettsiden med jevne mellomrom. Søkemotorene legger stadig mer vekt på utskiftning av innhold, samt faktorer som lastetid, mobilvennlighet og god struktur. Har laget en kort sjekkliste som kan være til hjelp. Hvis du må krysse av på flere punkter nedenfor, så er det på tide å fornye nettsiden.

 

1. Når oppdaterte du nettsiden sist?

I motsetning til hva mange tror er det ikke slik at nettsider bør oppdateres hvert andre eller tredje år, men heller løpende i takt med alle ytre endringer. Det er nemlig mye som endrer seg mens nettsiden din står stille, som kundens behov og trender for webdesign. Det er lurt lese gjennom innholdet for å sjekke skrivefeil. Det er underlig hvor godt disse feilene gjemmer seg.

 

2. Laster nettsiden sakte?

En nettsider som er treg er det ingen som har tid til. Under to sekunder på innlasting av siden er lurt, over dette forsvinner kundene dine for hvert ekstra sekund som går. På mobil er frafallet større, og tålmodigheten enda kortere.

 

3. Er nettsiden optimalisert for mobil?

De aller fleste nettsider får flest besøk fra mobil. Dette har Google tatt på alvor ved å belønne sider som er optimalisert for mobile enheter. De har også valgt å straffe de som ikke er det – akkurat slik som brukerne dine også responderer.

4. Hvor klare mål har du for nettsiden?

Uten tydelige mål er det umulig å vite hvor du skal, og det samme gjelder for nettsiden din. Du må vite hvem du skal nå, og du må ha klart for deg hva det er de besøkende ønsker. Dette er avgjørende for å kunne skape en optimal kundereise.

 

5. Hvor enkel er siden din i bruk?

Dette kan du teste ved å klikke deg gjennom nettsiden, men det vil sannsynligvis gi deg et klarere svar å la noen andre gjøre det. Be en som ikke har brukt siden før om å finne frem definert informasjon, og observer hvordan vedkommende navigerer nettsiden din.

Husk at nettsiden er ditt firmas førsteinntrykk på internett.

Mvh Terje Sollie

 

Andre innlegg