Facebook oppdateringer å få med seg – April 2019

God april alle sammen! Våren er her, dagene blir lengre og blomstene blomstrer, og jeg håper påskeferien har gitt deg masse fornyet energi for å takle dine Facebook-markedsførings- og reklamekampanjer.

Facebook ser ut til å ha mye fornyet energi, i hvert fall, og i denne måneden rullet de ut massevis av nye oppdateringer og ga ut noen ny informasjon som er svært relevant fremover.

Noen av de største endringene er endringer i relevanspoeng, ny premium videoannonsering, og informasjon om hvordan abonnementsavgifter kan virke. La oss starte med Facebooks nye relevanspoeng beregninger.

Relevanspoeng blir delt inn i tre

Facebooks relevanspoeng har vært et stort fokus for annonsører i lang tid; det enkelte nummeret kan fortelle deg mye om kampanjene dine, inkludert estimert kvalitet og forventet suksess, og det kan direkte påvirke CPC-ene og det totale avkastningen.

Facebook annonserte nettopp at de erstatter sin enkeltstående relevanspoengsum med tre nye «diagnostiske beregninger for annonse-relevans.» Disse tre nye beregningene er:

Kvalitet rangering

Dette forteller deg den «oppfattede» kvaliteten på annonsen din sammenlignet med de som prøver å nå samme målgruppe. Dette betyr en ikke har full kontroll over dette selv, men i større grad blir sammenlignet med andre.

Engasjements rangering

Som vil fortelle deg forventet engasjement rate Facebook mener annonsen din vil få, sammenlignet med annonser som målrettes mot samme målgruppe.

Konverteringsrate rangering

Som ser på den forventede konverteringsfrekvensen i forhold til annonser som målrettes mot samme optimeringsmål og målgruppe.

Facebooks algoritmer spiller fortsatt en stor rolle i relevanspoeng, og derfor ser du begrepet «forventet» dukker opp så mye her, og relevanspoengene kan påvirkes etter hvert som kampanjen din utvikler seg.

Mens de tre nye beregningene gir brukerne enda mer å holde styr på, vil det også gi mye mer spesifikk tilbakemelding som annonsører kan bruke til å forbedre kampanjene sine fremover.

Dette vil være nyttig for feilsøking, og du vil ikke lure på hvorfor høye engasjements kampanjen din bare henger på en sekser med hensyn til relevans; du får svar der og da.

Den nye relevanspoengsummen begynner å rulle ut i slutten av mai, så hold øye med.

 

“Clear History” verktøy slippes i slutten av 2019

Tidligere i måneden annonserte finansdirektør David Wehner at Facebook vil lansere et Clear History-verktøy senere i året, sannsynligvis rundt slutten av 2019. Denne funksjonen har blitt sterkt forespurt, og lar brukerne i det vesentlige rydde opp i sin nettleserhistorikk på plattformen, slik som en ville i nettleseren sin.

Her kan annonsører «freaking out»: Dette kan potensielt gjøre det betydelig vanskeligere å nøyaktig målrette mot ønsket publikum. Hvis brukerne regelmessig sletter ut nettleserens historie og aktiviteter på Facebook, kan det fjerne annonsørers evne til å målrette annonser til dem. Dette kan i sin tur gjøre målrettingssystemet litt mindre effektivt.

Akkurat nå tror jeg ikke det er en stor grunn til bekymring.

Vi har fortsatt muligheten til å re-target basert på aktivitet på nettstedet eller egendefinerte målgrupper, og jeg tror ikke at nok brukere regelmessig sletter sin nettleserhistorikk hver dag eller uke, så det vil fortsatt være potensial for å nå ønsket publikum (selv om folk kan velge å ikke ha denne informasjonen lagret i det hele tatt, noe som vil føre til at annonsørene får en større kostnad).

Målgruppestørrelsene kan være mindre, men jeg tror ikke dette vil gjøre Facebook Ads foreldet – bare en liten smule mer begrenset.

Denne nyheten er fortsatt ganske fersk, så det kan skje endringer gjennom året.

Facebook Showcase – Premium-annonseprogram.

Facebook har nettopp annonsert «Facebook Showcase», som er et nytt premium-annonseprogram. Online-video og til og med TV-annonsekjøpere deltar i salgssyklusen på forhånd, dette får nye muligheter for å koble til målgruppen på høykvalitetsannonser.

Det vil inneholde følgende annonse typer:

In-Stream Reserve: Gjør det mulig for annonsører å nå folk som ser på videoer fra de høyeste kvalitetskundene på plattformen. Plassene vil bli kjøpt til en fast pris på forhånd og levert til målgrupper. Dette kan skje i kvalifiserte videoer på tvers av watch, sider og nyhetsfeed – hvor publikumet ditt ser på disse toppkvalitetsvideoene.

In-stream reserve kategorier: Som inkluderer funksjonene i In-Stream Reserve, men gir annonsører mer kontroll over vises i innhold som er relevant for innhold. Du kan velge å få annonsen din bare vist i kategorier som underholdning, sport, mote, mat, nyheter og skjønnhet. Du kan bruke dette for å øke sannsynligheten for at annonsen din vises i relevante plasseringer som målgruppen din vil svare på.

Sponsor: Som tillater annonsører å opptre som eksklusiv sponsor for et amerikansk program, ikke i motsetning til vanlig TV-reklame. Dette vil gi dem muligheten til å plassere sine annonser utelukkende i spesifikke show, økende merkevare bevissthet.

Dette tipper jeg ikke er så relevant for oss i Norge med det første. Fra nå av vil Showcase bare være tilgjengelig for kampanjer som målretter mot amerikanske målgrupper, men dette vil trolig utvide overtid, og Facebook mener at de vil være spesielt nyttige når det gjelder å nå yngre skuespillere som mest sannsynlig ser videoinnholdet som vil tiltrekke seg brukere i utgangspunktet.

Opprette abonnementsavgifter

TechCrunch har nylig åpnet Facebook-policydokumenter, og gir oss mer informasjon om funksjonen for fan-abonnement, som tillater brukere å betale en månedlig fastprisavgift for å få tilgang til eksklusivt innhold av influencers. Dokumentet viser at Facebook planlegger å ta så mye av en 30% avgift fra nettoabonnementsinntektene (etter at gebyr er tatt ut).

Dette er en ganske stor prosentandel, spesielt når du vurderer at Patreon bare betaler 5%. Når det er sagt, er det i tråd med avgifter fra andre sosiale nettverk; YouTube belaster 30%, og Twitch tar 50%.

Fan-abonnementsfunksjonen er fortsatt relativt ny og i eksperiment stadie, så det vil være interessant å se om dette påvirker hvorvidt skapere er villige til å delta i programmet gitt de høye avgiftene. Hvis deres publikum er mest aktiv her, vil svaret fortsatt sannsynligvis være ja; Hvis ikke, kan de kanskje ty til andre plattformer i stedet.

Reduksjon i nyhetsprogrammering

Facebook har nettopp annonsert at nyhetsprogrammering på Facebook Watch kommer til å bli en shakeup, og at de vil være «mer selektive og forsiktige» om nyhetsinnholdet som det kan finansiere fremover.

De har for tiden valgt å avslutte finansiering for to tredjedeler av alt innholdet i nyhetsprogrammeringen.

Det er noen rapporter som tyder på at dette kan skyldes at en sliter med relevant innholdet som er oppdatert med seerskaren. Det kan godt hende at politisk kontrovers og gjennomsiktighetsproblemer kan ta skylden for dette.

De sa at de fortsatt vil fortsette å eksperimentere med nye typer innhold i Watch, og investere i den delen av plattformen.

Forvente å se mer langformede, Watch-orienterte videoer … bare mindre av det som er nyhetsorienterte. Dette kan åpne døren for flere skapere som ønsker å etablere seere på plattformen.

Konklusjon

Facebooks relevanspoeng er den største oppdateringen på denne listen, og det vil være interessant å se hvor mye de «granulære beregningene» svinger og hvordan CPC-er påvirkes som et resultat.

Premium videoannonsering er også et flott nytt potensielt verktøy, og jeg er personlig spent å se hvordan dette vil fungere.

Når vi går inn i mai, hold koll på disse endringene (spesielt oppdateringspoeng oppdateringene!)

 

Andre innlegg