14 tips for en raskere WordPress-nettside og optimalisering for digital markedsføring

Hvis du vil forbedre ytelse og brukeropplevelse på nettsiden må en lage et bedre, raskere og optimalisert WordPress-nettsted. I dette innlegget har jeg satt sammen en liste over gode fremgangsmåter og noen forslag som kan hjelpe deg med å bygge en vellykket WordPress-nettside.

Noen ganger fokuserer erfarne WordPress-utviklere på å tilby en teknisk god løsning , men glem å optimalisere nettsiden. Og uten å optimalisere et nettsted vil du ikke få så bra suksess som ønsket. Enten du er en nybegynner eller en erfaren utvikler, vil dette blogginnlegget hjelpe deg.

 

1. Bruk plugins og temaer fra pålitelige utviklere

Når du velger plugins og temaer for nettstedet ditt, velg fra pålitelige utviklere. Selv om WordPress er leverandøren av programvaren (CMS), er elementene som gjør at nettsiden har et design og fungerer som de skal, plugins og temaer. Gå gjennom vurderingene og rangeringer før du bruker dem på nettstedet ditt.

Selv om du kjøper en premium-plugin, kan du velge fra en pålitelig markedsplass. Som CodeCanyon, ZetaMatic, Mojo Marketplace, Elegant Themes .

Oppgrader også ofte plugins og temaer for å forhindre angrep på skadelig programvare eller hacker.

Ved å sette inn ondsinnede koder i disse bruker hackere plugins og temaer som agn. Da tilbyr de det gratis. Når du installerer disse programtilleggene eller temaene, vil du møte mange sikkerhetsproblemer.

 

2. Unngå å redigere koden hvis du er nybegynner

Du bør ikke redigere kodefilene dine hvis du er nybegynner uten kodeerfaring. Hvis du tar feil med å redigere PHP-filen direkte og gjøre noen feil, kan du møte et av de vanligste WordPress-problemene som er «White Screen of Death.» Ikke rediger ditt live-produksjonsnettsted. Hvis du gjør noe galt, kan du bli konfrontert med problemer. Og nettstedet ditt kommer til å gå ned. Bruk en staging versjon av nettsiden for å teste oppdateringe av plugin, theme og kode.

 

3. Ikke test oppdateringer på live nettsiden

Hvis du skal bruke en ny plugin, tema eller en kode ikke gjør dette direkte på live versjon av nettsiden din. Da er det en sjanse for å mislykkes. Og hvis det oppstår noen feil, vil nettstedet ditt gå ned, og du vil ikke kunne betjene de besøkende, og det vil gjøre et dårlig inntrykk på dem. Sjansen er stor for at de ikke kommer til å besøke nettstedet ditt igjen.

Så for å unngå slike scenarier, må du teste elementene på localhost eller staging server først. Da er du fri til å prøve og lære. I tillegg kan du sette opp et testmiljø ganske enkelt. Du vil finne mange veiledninger for hvordan du gjør det, bare google det.

 

4. Ikke bytt serverleverandør for raske løsninger

Folk tenker ofte at hvis de bytter serverleverandører eller avtaler, vil problemene løses. Men dette løser ikke alle problemene automatisk. Hvis problemet er plugin-kompatibilitet eller kodeproblemer, vil problemene fortsette å eksisterer uansett hvilken leverandør du velger. Det er vanligvis ikke hostingleverandørens ansvar å rette opp feilene.

Hostingleverandør vil vanligvis ikke feilsøke problemer i plugins eller legge inn kode i kjernefilene dine. Problemet kan løses av en erfaren WordPress-utvikler. Om det er en plugin-modulen som er problemet, kan du kontakte utvikleren av pluginen for å fikse problemet.

5. Minimer bruken av eksterne tjenester for hastighetens skyld

Mange nettsteder bruker annonsering for å få inntekter. For å samle informasjon om besøkende bruker en skjemaer, spore-tjenester for å analysere resultatene til nettsteder. Disse annonsene og andre tjenester gjør nettstedet ditt tregere. Det er ikke et alternativ å fjerne dem. Eksempler er Google Analytics, Facebook pixel SnapChat pixel og andre verktøy for å analysere adferd på nettstedet.

Disse ekstra tjenestene legger til ekstra DNS og tyngre JavaScript som gjør at nettsiden lastes tregere. Bare å fjerne reklame og andre tjenester er ikke et realistisk alternativ. Det er mange nettsteder som er avhengig av disse tjenestene. I disse tilfellene må du utnytte skriptene dine optimalt. Du kan bruke en synkronisering eller utsettelse på skriptene dine for å forhindre at de avbryter inn lastingen av siden din. Dvs. at en forteller at visse JavaScript skal laste inn når nettsiden er synlig for brukere.

 

6. Unngå å overoptimere nettstedet ditt

Folk tror ofte at hastigheten på lasting vil være raskere hvis de optimaliserer nettstedet. Og i mange tilfeller  over-optimaliserer de nettstedet sitt. Dette skjer oftere enn en tror.

Her er noen av de «overoptimaliserende» eksemplene

Buffer hurtigbufferen

Noen verter har egne cache-plugins, som gjøres på servernivå. De fleste leverandører tillater ikke hurtigbufring av plugins fordi dette kan forårsake alle slags problemer, oftest 502 gateway-feil. Det er aldri en god idé å «cache cachen».

 

Flere SEO-plugins hjelper ikke på høyere rangering

Alle vil rangere høyere på resultatsidene på feks. Google / Bing. Men hvis du installerer mer enn ett SEO-plugins hjelper det deg IKKE å rangere høyere. SEO-plugins guider deg med å lage bedre innhold og optimalisere nettstedet ditt. Hvis du installerer flere SEO-plugins, fungerer de ikke ordentlig, og det vil vise kompatibilitetsproblemer.

 

Kompremering av Java, CSS og HTML

 En kan samle og komprimere java script, CSS og HTML kode for at nettsiden skal laste ned raskere. I visse tilfeller kan en gjøre dette for mye og funksjonalitet og elementer i nettsiden slutter å fungere. Spesielt ser jeg at nettsiden kan slutte å fungere i ulike nettlesere. Browser som Microsoft Egde har en tendens til å feile, slik at grafiske elementer ikke blir synlig. Sjekk at nettsiden din fungere i ulike nettlesere og versjoner.

 

7. Løs «vanlige» problemer på nettstedet ditt

Vanlige nettproblemer er ganske enkelt å finne ut av. Imidlertid kan det være vanskelig for folk som ikke har grunnleggende erfaring med WordPress og kode. Du kan bruke tjenester som GTMetrix, Pingdom eller Google Page Speed Insights for å finne ut om forskjellige nettstedsproblemer. Noen av disse problemene kan løses på egen hånd. Og du kan trenger hjelp fra en erfaren WordPress-utvikler i noen problemer.

Bilder er et av de vanlige problemene med på et nettsted. Optimalisering av bilder kan bidra til å forbedre nettstedets lastehastighet.

 

8. Unngå å endre WordPress Core

Du bør ikke endre WordPress-kjerne koden, spesielt ikke på et produksjonssted. Det kan gjøre nettstedet ditt sårbart for en rekke sikkerhetsproblemer. I stedet bør du dra nytte av WordPress-verktøy og funksjoner som velutviklede tredjeparts plugins, child-tema, tilpassede innleggstyper og web hookes.

 

9. Sjekk kompatibilitet før du oppdaterer de nyeste kodene

Nettstedet ditt vil dra nytte av å bruke den nyeste teknologien. Ny teknologi kan gjøre nettstedet ditt raskere og sikrere. Akkurat som PHP 7. Men før du bruker dette, må du sjekke om nettstedet ditt er kompatibelt med det eller ikke.

Hvis du for eksempel oppgraderer fra PHP 5.6 til 7, bør du teste alle funksjonene på WordPress-nettstedet ditt i et staging miljø eller lokalt for å sikre at det ikke er problemer med kompatibilitet. En utdatert plugin du stoler på kan feks. ikke fungerer med PHP 7,  dette kan bety at du bør vente før du oppgraderer.

 

10. Optimaliser databasen hvis du har et stort nettsted

Hvis du er et stort nettsted som Facebook og ikke optimaliserer databasen, vil nettstedet «gå saktere». Da vil brukeropplevelsen kommer til å lide. Du kan forhindre at dette skjer ved å rydde opp i gamle WordPress-revisjoner eller rydde opp i ubrukte tables. Bruk også den nyeste databaseteknologien for å forbedre ytelsen til nettstedet. Hvis du ikke er komfortabel med å rydde opp i de gamle WordPress-revisjoner og databasen, kan du stole på en plugin som WP-Optimize.

 

11. Sjekk ofte feilloggen

Hvis du modifiserer WordPress-filer og wp-config.php-filer, bør du også sjekke feilloggen ofte. Det vil spare deg for mye hodepine. Ikke mange brukere gidder å sjekke dette før de spør om hjelp. Med noen få enkle justeringer i wp-config.php-filen, kan du aktivere loggen. Den er lagret på / wp-content / debug.log som standard.

Aktiver logg

definere (‘WP_DEBUG_LOG’, true);

 

Output Log On Page

definere (‘WP_DEBUG_DISPLAY’, true);

 

12. Søkespørringer på søkemotorer

En kan få litt «panikk» når en får problemer på nettsiden sin. De fleste av løsningene allerede tilgjengelig på nett. Du må bare søke på nettet litt, og du kommer til å finne mange løsninger og tips om hvordan du løser problemene. Youtube fungere utmerket også.

Velg fra toppkilder og ikke glem å lese kommentarene. Hvis du er i tvil, kan det være lurt å kommentere disse blogginnleggene.

 

13. Velg et tema du virkelig trenger

Folk kjøper ofte temaer og bruker bare 1% av funksjonene i disse temaene. Andre funksjoner som de ikke en gang bruker på nettstedet sitt. Mange ser de fancy og attraktive menyene, skyvekontrollene og sidefeltene osv. En kan fort glemme det egentlige behovet en har, og ende opp med å kjøpe et tema en ikke vil utnytte fullt ut. På denne måten ender de opp med å bruke mer og bremse ned lastehastigheten på nettstedet.

Det kan være lurt å bruke et tema med de funksjonene du trenger.

 

14. Bruk de eneste pluginene du virkelig trenger

Dessverre er det mange utviklere som ikke bryr seg om ytelsen til pluginene sine. Mange plugins laster inn skriptene sine på alle sider, selv om de bare kan brukes på en side. Når du bruker flere og flere plugins, kan du tenke at disse programtilleggene vil gi unødvendig oppblåsthet som bremser nettstedet ditt.

Det er noen måter å løse disse problemene på. Den første er å bruke en funksjon som ble introdusert i WordPress 3.1 kalt wp_dequeue_script (). Dette lar deg fjerne et kø-script fra nettstedet ditt.

En annen enkel måte å forhindre at visse script lastes inn på bestemte sider og innlegg, er å bruke en WordPress-plugin som Gonzalez eller Plugin Organizer.

 

Konklusjone

Du kan forbedre bruker opplevelsen på ditt nettstedet ved å følge og anvende disse praksisene og tipsene. Hvis du ikke følger disse, kan det hende at du ikke kan optimalisere nettstedet ditt fullt ut og høste fordelene. Disse endringene vil også resultere i bedre brukeropplevelse.

 

Jeg håper du kan lære noe nytt fra dette innlegget. Del gjerne!

Mvh Terje Sollie

Andre innlegg